Adamsson Appelfeldt Advertising och South Communications

Adamsson Appelfeldt Advertising och South Communication flyttar ihop


Adamsson Appelfeldt Advertising (Aaa) med 14 medarbetare och South Communication (South) med 8 medarbetare delar från och med 1 maj lokaler i Media Evolution City huset i Malmö.


Vi såg en möjlighet att skapa en mer intensiv och framåtblickande verksamhet genom att dela kontor och starta ett samarbete. Det är också ett sätt att leva upp till en av grundtankarna med Media Evolution City huset, att utbyta kunskap och växa tillsammans med andra. Vi upptäckte snabbt att våra grundvärderingar vilar på samma principer, att först och främst förstå kundens affär och utifrån det skapa hållbara strategier och mejsla fram varumärken och kommunikation som håller över tiden, säger Ulf Adamsson, delägare och Creative Director på Aaa.

    För mig känns det som en klockren fortsättning på min egen vision att driva en byrå som på allvar arbetar integrerat med kunden och kan bidra till affären på olika nivåer, både internt och externt, säger Andreas Pitlik, ägare och VD för South Communication. Jag har alltid med stor respekt sett vad Aaa presterar i form av långsiktigt tänkande för sina kunder. Hur man använder sin kreativitet på ett tydligt och resultatinriktat sätt – och hur de med stor kommunikativ talang skapar lösningar som berör.

    Rent teoretiskt handlar det om två verksamheter som ska jobba med sina egna kunder i första hand. Men vi får samtidigt en möjlighet att avlasta varandra med extra produktionshjälp vid olika toppbelastningar – vilket kommer att vässa servicenivån för båda byråerna. På sikt ser vi också möjligheten att attrahera nya gemensamma kunder. Vi får fler muskler och med våra samlade erfarenheter och spetskompetenser uppstår nya kombinationer som kan bli ett nytt vasst konkurrensmedel. Nu rustar vi för att möta alla kommande behov för våra kunder med fler och större insikter om vad framtiden kräver, menar både Ulf och Andreas.


Adamsson Appelfeldt Advertising bildades 2005 genom en hopslagning av Adamsson Kommunikation och Appel & Falk. Byråintäkten ligger runt 14 miljoner och till kunderna hör Svenska Fotbollförbundet, Wihlborgs, Lexington, SAKI, Imtech, Skånemejerier, MECA, Klippo, Ragnars, MFF, Barnfonden, Guldfågeln och Malmö City Fastigheter m fl.


South Communication etablerades 2010 genom ett samarbete med Valentin & Byhr, men är idag helt fristående. Flera av medarbetarna har internationell erfarenhet från nätverksbyråer och andra marknader. Byråintäkten ligger runt 8 miljoner och till kunderna hör Hemmakväll, NestléPurina, Pernod Ricard, Center Syd, TT-Line, Simrishamns Kommun, HK Malmö m fl.

Publicerat

Fler jobb för denna kund

Typ av jobb